Algemene informatie

Doelstelling

“Leren met plezier” is het motto van de ZVU, de Stichting Zeeuwse Volksuniversiteit. Mensen zijn nieuwsgierig en willen zich verder ontwikkelen.
De Zeeuwse Volksuniversiteit biedt alle volwassenen de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling of scholing op het gebied van talen, kunst & cultuur, mens & maatschappij en creativiteit. Het cursusprogramma is er niet op gericht om diploma's te behalen, maar om je vrije tijd op een leuke en zinvolle manier in te vullen.
De stichting stelt zich ten doel het bevorderen van algemene kennis en het geven van mogelijkheden tot zelfontplooiing onder zo breed mogelijke lagen van de Zeeuwse bevolking.

De Volksuniversiteit is er voor iedereen, ongeacht vooropleiding, leeftijd, religieuze, culturele of politieke achtergrond. In dat kader biedt de Stichting Zeeuwse Volksuniversiteit aan allen de gelegenheid hun algemene ontwikkeling, hun inzicht, kennis en kunstbesef uit te breiden. 
De cursussen worden verzorgd door deskundige, enthousiaste docenten in een ontspannen sfeer. Deelname aan een van onze cursussen geeft je de kans om kennis te delen, nieuwe kennis op te doen en vaardigheden te leren.

Op maat

Naast de regulieren cursussen kunnen wij ook cursussen op maat voor bedrijven samenstellen. Met succes organiseren wij met regelmaat cursussen Duits voor horeca en toerisme in de regio.
Talencursussen en communicatietrainingen behoren tot de mogelijkheden, maar u kunt ook denken aan een bedrijfsuitje gecombineerd met een kookworkshop
Voor de cursussen op maat kunt u contact opnemen met de cursuscoördinator, Pollien van der Werff via zeeland@volksuniversiteit.nl 

Cursussen vergoed

Diverse Zeeuwse gemeenten bieden aan minder draagkrachtige inwoners de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief of kosteloos een cursus te volgen bij de ZVU. Neemt u voor meer informatie contact op met uw gemeente.