Algemene informatie

Doelstelling

“Leren met plezier” is het motto van de ZVU, de Stichting Zeeuwse Volksuniversiteit. Mensen zijn nieuwsgierig en willen zich verder ontwikkelen.
De Zeeuwse Volksuniversiteit biedt alle volwassenen de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling of scholing op het gebied van talen, kunst & cultuur, mens & maatschappij en creativiteit. Het cursusprogramma is er niet op gericht om diploma's te behalen, maar om je vrije tijd op een leuke en zinvolle manier in te vullen.
De Volksuniversiteit levert een bijdrage aan de voortdurende ontwikkeling van mensen. Door kennisproducten en ontmoetingen te organiseren, heeft de Volksuniversiteit een belangrijke sociale functie. In een community zonder winstoogmerk werken vrijwilligers, docenten, deelnemers en ander partners samen aan een zinvolle tijdsbesteding.

De Volksuniversiteit is er voor iedereen, ongeacht vooropleiding, leeftijd, religieuze, culturele of politieke achtergrond.  
De cursussen worden verzorgd door deskundige, enthousiaste docenten in een ontspannen sfeer. Deelname aan een van onze cursussen geeft je de kans om kennis te delen, nieuwe kennis op te doen en vaardigheden te leren.

Op maat

Naast de regulieren cursussen kunnen wij ook cursussen op maat voor bedrijven samenstellen. Met succes organiseren wij met regelmaat cursussen Duits voor horeca en toerisme in de regio.
Talencursussen en communicatietrainingen behoren tot de mogelijkheden, maar u kunt ook denken aan een bedrijfsuitje gecombineerd met een kookworkshop
Voor de cursussen op maat kunt u contact opnemen met de cursuscoördinator, Pollien van der Werff via info@zeeuwsevolksuniversiteit.nl 

Cursussen vergoed

Diverse Zeeuwse gemeenten bieden aan minder draagkrachtige inwoners de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief of kosteloos een cursus te volgen bij de ZVU. Neemt u voor meer informatie contact op met uw gemeente.