Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020, Trump of Biden?

Cursus: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020, Trump of Biden?

Bij de verkiezingen in 2016 had vrijwel niemand voorspeld dat Donald Trump de verkiezingen zou winnen. Wat kunnen we in 2020 verwachten: gaat Trump door met zijn America first-beleid of komt daar een kentering in doordat Joe Biden hem verslaat?
Veel Nederlanders interesseren zich voor de Amerikaanse politiek. Ze beseffen dat wat in de V.S. gebeurt, grote gevolgen heeft voor Nederland. Bijvoorbeeld in economisch, militair of politiek opzicht. Wat veel Nederlanders niet weten is hoe de Amerikaanse politiek precies werkt en waar de Democratische en Republikeinse partij voor stonden en staan. 
Deze cursus is bedoeld als afsluiting van een drietrapsraket. We zijn begonnen met een cursus over de Amerikaanse geschiedenis, gingen verder met de cursus over de Amerikaanse politiek en sluiten af met de Amerikaanse verkiezingen. Cursisten die de eerste twee cursusdelen niet hebben gevolgd, kunnen zich gewoon aanmelden. Af en toe zal de docent kort terugblikken op de belangrijkste punten uit de cursus over de Amerikaanse geschiedenis en de politiek.
In acht bijeenkomsten verdiepen de cursisten zich in de huidige situatie in de Verenigde Staten: economisch, sociaal en politiek. We gaan historische debatten en verkiezingen bekijken en analyseren. Ook zoemen we in op de doorslaggevende Amerikaanse staten, de Swingstates. Wat drijft de Amerikanen om te stemmen op de Republikeinse of de Democratische partij?
De afsluitende cursusavond vindt plaats op de verkiezingsavond op 3 november. We gaan samen naar de uitslagen van de verkiezingen kijken om te zien wie de nieuwe machtigste man van de wereld wordt. Blijft Trump of komen de Democraten terug aan de macht?Het is een interactieve cursus waarin veel gebruik wordt gemaakt van beeldmateriaal, sociale media en Powerpoints. Vragen stellen, discussiëren en presenteren hebben een centrale rol.
Lesmateriaal: Ter voorbereiding op de cursusavond krijgen de deelnemers de Powerpoint-presentatie gestuurd, waarbij filmmateriaal kan worden bekeken. 

Cursus is reeds gestart, inschrijven is niet meer mogelijk.

Docent(e)

dhr. R. van Hertum

Duur

8 lessen van 2 uur

Aanvang

dinsdag 8 september 2020

Tijd

19.00 - 21.00 uur

Cursuslocatie

Common House Elliott, (UCR), Lange Noordstraat 48, Middelburg

Cursusgeld

€ 125,- donateurs / € 150,- niet-donateurs, exclusief lesmateriaal (boek, zelf aanschaffen)

Beschikbaarheid

Geen plaatsen beschikbaar