Mythologie

Cursus: Mythologie

Iedereen kent de namen Ajax, Sparta en Herakles. Namen van Nederlandse voetbalclubs. Een stuk minder mensen kunnen uitleggen waar deze namen vandaan komen en naar wie deze clubs vernoemd zijn. Veel mensen hebben films gezien met Thor, Achilles of levende mummies. Maar wat precies de achtergrond is van deze bovennatuurlijke wezens is hen niet duidelijk. Deze cursus gaat antwoord geven op deze en meer vragen over mythologie. 
Volgens het woordenboek is mythologie ‘een verzameling verhalen over goden en het ontstaan van de wereld.’ Per volk zijn deze verhalen anders en ligt de nadruk op andere onderdelen van de godenverhalen. Zo staat in de Egyptische mythologie de zonnegod Ra centraal en denken we bij de Griekse mythologie aan de bliksemschichten van oppergod Zeus. Toch zijn er veel overeenkomsten in de godenverhalen. Eer, moed en heldendaden staan centraal. Ook leggen mythes de wereld uit.  
In zes cursusavonden, worden de cursisten meegenomen op een reis door de verschillende mythologische verhalen in de wereld. De cursus is bedoeld voor geïnteresseerden in mythologie. Voorkennis is niet nodig. Het doel is om een cursisten een overzicht van de wereldmythologie te geven, waarna zij zich richten op de mythologische verhalen die zij interessant vinden. 
 

Inschrijven (reeds gestart)

Docent(e)

dhr. R. van Hertum

Duur

6 lessen van 2 uur

Aanvang

donderdag 30 september 2021

Datum(s)

30 september, 7, 14, 21 november; 4 en 11 november

Tijd

19.00 - 21.00 uur

Cursuslocatie

ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg

Cursusgeld

€ 115,- donateurs / € 140,- niet-donateurs, exclusief lesmateriaal