Online cursus Nederlandse kruiden

Cursus: Online cursus Nederlandse kruiden

De online cursus Nederlandse Kruiden is dé cursus over het gebruik van planten, struiken en bomen uit de Nederlandse natuur. Na deze cursus kan je 28 planten, struiken en bomen in de natuur herkennen en gebruiken. Je voelt je zelfverzekerd en deskundig als je in de Nederlandse natuur loopt. Je herkent moeiteloos de geleerde planten, struiken en bomen en weet ook hoe je het kunt gebruiken als medicijn, voeding en veel meer. De Nederlandse natuur is een bron van voedingsstoffen, geneeskrachtige stoffen en avontuur geworden. Je kijkt op een andere manier naar de natuur en ziet meer dan ooit tevoren.
De cursus bestaat uit 28 lessen, die je in een vaste volgorde volgt. De volgorde van de lessen is zo opgebouwd dat je het kruid leert in de bloeiperiode van dat kruid. Hierdoor kan je niet te veel tijd tussen de lessen nemen, maar enige speling is mogelijk. Je hebt twee jaar de tijd om de cursus af te ronden.
Tijdens iedere les bekijk je een video en lees je de theorie. Vervolgens ga je aan de hand van de instructies zelf aan de slag met de betreffende plant, struik of boom. In de materialen box, die je voor aanvang van de cursus krijgt thuisgestuurd, zitten alle materialen die je nodig hebt tijdens de cursus. Materialen en ingrediënten die bederfelijk of makkelijk te verkrijgen zijn, zijn niet inbegrepen.
In de materialen box zit o.a. het kleurboek met de kleurinstructies. Na iedere les kleur je de betreffende tekening in aan de hand van de kleurinstructies. Hierdoor blijven de kenmerken, de inhoudsstoffen en het medicinale gebruik van die plant, struik of boom moeiteloos hangen.Tevens heb je na het volgen van alle lessen een prachtig naslagwerk met alle 28 Nederlandse Kruiden.
Aan het einde van de cursus maak je een eindtoets. Na het behalen van de eindtoets ontvang je per post het certificaat van deelname.

Inschrijven (reeds gestart)

Docent(e)

mevr. M. Verweij

Duur

28 lessen

Datum(s)

vrijdag 2 maart 2018

Tijd

0.00 uur

Cursuslocatie

niet van toepassing

Cursusgeld

€ 297,- inclusief materialen box