Wonen in een monumentenpand in Middelburg

Cursus: Wonen in een monumentenpand in Middelburg

Historische woonhuizen; bouw- en bewoningsgeschiedenis, wet- en regelgeving, monumentenzorg en onderzoek.

Woont u in een monumentenpand? Bent u geïnteresseerd in de (bouw)geschiedenis van monumenten in het algemeen? Wilt u weten wie er vroeger in uw huis heeft gewoond? Doe dan mee met de cursus ‘Wonen in een monumentenpand in Middelburg’!
Na een inleiding over de geschiedenis van Middelburg als monumentenstad volgt een aantal bijeenkomsten die sterk op de praktijk gericht zijn. U krijgt te zien welke archeologische bewoningssporen u kunt u aantreffen in en om een pand en er wordt onthuld welke geheimen over de bouwgeschiedenis van een huis opgesloten kunnen liggen in het pand zelf.
De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiezuiniger maken van monumentenpanden, inclusief wet- en regelgeving worden uit de doeken gedaan en u krijgt antwoord op alle mogelijke technische vragen rond onderhoud, restauratie en advies. Met behulp van archiefstukken wordt u de weg gewezen hoe u de geschiedenis van Middelburgse monumenten en de historie van hun bewoners kunt ontrafelen.
Aan de hand van een concreet voorbeeld krijgt u een voorzet voor een succesvolle speurtocht naar de historie van gebouwen en hun bewoners en kunt u ook een kijkje nemen in het historische pand zelf. Tijdens de afsluitende monumentenwandeling door Middelburg krijgt u bouwhistorische uitleg over tal van historische panden.

 

Inschrijven (reeds gestart)

Docent(e)

dhr. P.W. Sijnke, dhr. B. Meijlink, dhr. B. Vercouteren van den Berge, dhr. W. Jakobsen, mevr. A. van Waarden-Koets, dhr. K. Meertens

Duur

7 lessen van 2 uur

Aanvang

vrijdag 11 maart 2022

Datum(s)

11, 18, 25 maart, 1, 8, 15, 22 april

Tijd

10.00 - 12.00 uur

Cursuslocatie

Zeeuws Archief, Hofplein 16, Middelburg

Cursusgeld

€ 115,- donateurs en Vrienden van het Zeeuws Archief / € 130,- niet-donateurs