Wonen in een monumentenpand in Middelburg

Cursus: Wonen in een monumentenpand in Middelburg

Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief, de Zeeuwse Volksuniversiteit, met medewerking van Erfgoed Zeeland, de Walcherse Archeologische Dienst en de gemeente Middelburg.

Na een inleiding over de geschiedenis van Middelburg als monumentenstad volgt een aantal bijeenkomsten die sterk op de praktijk gericht zijn. U krijgt te zien welke archeologische bewoningssporen u kunt u aantreffen in en om een pand en er wordt onthuld welke geheimen over de bouwgeschiedenis van een huis opgesloten kunnen liggen in het pand zelf.
De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiezuiniger maken van monumentenpanden, inclusief wet- en regelgeving worden uit de doeken gedaan en u krijgt antwoord op alle mogelijke technische vragen rond onderhoud, restauratie en advies. Met behulp van archiefstukken wordt u de weg gewezen hoe u de geschiedenis van Middelburgse monumenten en de historie van hun bewoners kunt ontrafelen.
Aan de hand van een concreet voorbeeld krijgt u een voorzet voor een succesvolle speurtocht naar de historie van gebouwen en hun bewoners en kunt u ook een kijkje nemen in het historische pand zelf.  Tijdens de afsluitende monumentenwandeling door Middelburg krijgt u bouwhistorische uitleg over tal van historische panden.

Inschrijven (reeds gestart)

Docent(e)

dhr. P.W. Sijnke, dhr. B. Meijlink, mevr. A. Hannewijk, dhr. W. Jakobsen, mevr. A. van Waarden-Koets, dhr. K. Meertens

Duur

7 lessen van 2 uur

Aanvang

vrijdag 6 maart 2020

Datum(s)

6, 13, 20, 27 maart, 3, 10, 17 april 2020

Tijd

10.00 - 12.00 uur

Cursuslocatie

Zeeuws Archief, Hofplein 16, Middelburg

Cursusgeld

€ 115,- donateurs en Vrienden van het Zeeuws Archief / € 130,- niet-donateurs