Wegwijs op de website van het Zeeuws Archief - zoeken en vinden

Cursus: Wegwijs op de website van het Zeeuws Archief - zoeken en vinden

De website van het Zeeuws Archief biedt veel mogelijkheden om zelf onderzoek te doen. Via de optie ‘Doorzoek het archief’ op de homepage zoekt u zowel in de website met nieuws, verhalen en zoekgidsen als in de archieven en collecties. Via de menu-optie ‘Onderzoek-het-zelf’ kunt u gericht zoeken naar bijvoorbeeld archiefstukken. Of het nu gaat om middeleeuwse charters, notulenboeken, oude kaarten, prenten, brieven, foto’s of akten van de burgerlijke stand: van alles is te vinden. Sommige documenten zijn gescand, zodat ze direct kunnen worden geraadpleegd. Andere zijn in te zien in de studiezaal.
Webcoördinator Roosanne Goudbeek en archivaris Leo Hollestelle laten zien hoe de website van het Zeeuws Archief is ingericht. Behalve inzicht in de mogelijkheden om te zoeken en te vinden, wordt aandacht besteed aan de online zoekgidsen op de website. Deze zoekgidsen helpen bij het doen van onderzoek.
Het Zeeuws Archief is benieuwd naar ervaringen van bezoekers met de website. U wordt dan ook van harte uitgenodigd die te delen, zodat het Zeeuws Archief u dankzij uw feedback nog beter van dienst kan zijn.

Inschrijven

Docent(e)

mevr. R. Goudbeek en dhr. L.M. Hollestelle

Duur

1 middag van 2 uur

Aanvang

vrijdag 12 november 2021

Tijd

14.00 - 16.00 uur

Cursuslocatie

Zeeuws Archief, Hofplein 16, Middelburg

Cursusgeld

€ 22,- donateurs en Vrienden van het Zeeuws Archief / € 25,- niet-donateurs