Social media

Cursus: Social media

Wilt u graag meer weten over het fenomeen social media, welke er zijn en er zelf uiteindelijk ook mee kunnen werken? Dan bent u van harte welkom op de 3-delige cursus “social media voor beginners”. Tijdens deze cursus behandelen we in drie lessen de basisprincipes van social media. In de eerste les wordt naast een algemene inventarisatie (ervaringen met internet en social media) gekeken naar wat u graag zou willen weten. Wat is het verschil tussen de verschillende media en hoe kies je wat bij je past? Wat kan het aan het toevoegen aan je leven?
Bij de tweede les wordt antwoord gegeven op vragen als: welke etiquetteregels zijn er? Welke gevaren liggen op de loer? Hoe bewaak ik mijn grenzen en privacy? Afhankelijk van de groep kunnen we alvast een start maken met het aanmaken van profielen.
Tenslotte gaan we echt praktisch aan de slag. We gaan kijken of we een Facebookpagina op kunnen stellen als dat nog niet is gebeurd en geven daarbij aandacht aan de privacy-instellingen. Verder wordt gekeken hoe social media als Skype en Youtube werken. De cursus is bedoeld voor mensen die weinig kennis van social media hebben, maar het is wel belangrijk dat u met uw eigen apparaat -tablet of laptop-  goed kan werken en de basisvaardigheden beheerst.
 

 

 

Inschrijven (reeds gestart)

Docent(e)

mevr. D. Teclegiorgis-Leijdekker

Duur

3 lessen van 2 uur

Aanvang

vrijdag 1 februari 2019

Datum(s)

1, 8, 15 februari 2019

Tijd

10.00 - 12.00 uur

Cursuslocatie

ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg

Cursusgeld

€ 65,- donateurs en leden van de ZB / € 70,- niet-donateurs

Niveau

Meenemen: tablet, laptop, iPad of smartphone