Design sketching

Cursus: Design sketching

Objecten tekenen in perspectief

Design Sketching is een tekencursus waarbij je leert hoe je op een realistische manier objecten kunt tekenen, zoals kopjes, lampen en flessen. Ook meer gedetailleerde objecten zijn mogelijk om te tekenen (houten speelgoed, meubilair en keukenapparatuur) als je de regels van perspectief volgt. Dit betekent niets anders dan op papier natekenen wat je met je ogen in je omgeving waarneemt. Als je dit onder de knie hebt,  kun je eigenlijk alle ruimtelijke objecten tekenen.
De vaardigheid Design Sketching kun je op verschillende manieren toepassen: je kunt de schets gebruiken als basis voor een stilleven schilderij, je kunt gebouwen in perspectief tekenen, je kunt product ideeën uitwerken of je kunt een schets van je nieuwe tuin-layout maken. 
Je gaat aan de slag met een fineliner om je tekening op te zetten. Vervolgens werk je de tekening af met grijstinten en kleur markers. Voor de finishing touch kan pastel krijt, kleurpotloden en een witte verfstift gebruikt worden. Verbaas jezelf met het resultaat!

Inschrijven (reeds gestart)

Docent(e)

mevr. S. Koppejan

Duur

4 lessen van 2½ uur

Aanvang

maandag 7 oktober 2019

Datum(s)

7, 21, 28 oktober, 4 november 2019

Tijd

19.00 - 21.30 uur

Cursuslocatie

ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7, Middelburg

Cursusgeld

€ 105,- donateurs / € 130,- niet-donateurs, exclusief materiaal circa € 10,- (basispakket met een fineliner en een aantal grijs- en kleurmarkers)