Textielcollage en het nieuwe borduren

Cursus: Textielcollage en het nieuwe borduren

Even weg uit de dagelijkse sleur ga je heerlijk aan de slag met leuke stofjes en naald en draad en maak je in een paar avonden je eigen textielkunstwerkjes! Om aan de muur te hangen of te gebruiken als versiering op een tas, kledingstuk of kussen.
Dit is een creatieve en meditatieve cursus waarin je allerlei stofjes, kantjes en draadjes combineert en maakt tot heel unieke, persoonlijke kunstwerkjes. Je kiest je materialen vanuit je intuïtie en naait of borduurt ze met de hand aan elkaar op jouw eigen, unieke manier. Vooral het werken met naald en draad, steekje voor steekje, is erg meditatief en ontspannend. Je laat je handen het werk doen en je aandacht gaat uit naar elke steek die je maakt. Daarmee kom je uit je hoofd en meer in het moment. Je lichaam komt tot rust en zorgen en stress verdwijnen naar de achtergrond. Ze maken plaats voor ontspanning, ontwikkeling van creativiteit en zelfvertrouwen, terwijl er tegelijkertijd ook een betekenisvol kunstwerk ontstaat.
Tijdens de cursus leer je verschillende handwerktechnieken, die je meteen kunt toepassen. Allerlei borduursteken, verschillende manieren van werken, tekst toevoegen, etc. Je kiest zelf wat je al dan niet aanspreekt en er is ruimte voor persoonlijke wensen. Elke les zijn er ook een aantal voorbeelden als inspiratie voor je eigen werk.
De materiaalkosten voor deze cursus zijn € 20,-. Hiervoor krijg je basispakket met materialen die je tijdens de lessen kunt gebruiken. Heb je zelf stukjes stof, kant, knopen, kralen, borduurgaren o.i.d. die je aanspreken, neem deze dan vooral mee om je handwerk nog persoonlijker te maken!
Ervaring met handwerken is niet nodig. De cursus is geschikt voor iedereen die graag creatief en meditatief bezig is.

Inschrijven

Docent(e)

mevr. M.L.H. Fijneman

Duur

5 lessen van 2½ uur

Aanvang

woensdag 31 oktober 2018

Tijd

19.00 - 21.30 uur

Cursuslocatie

Atelier Aprilinmij, Amnestylaan 154, Middelburg

Cursusgeld

€ 105, donateurs / € 130,- niet-donateurs, exclusief materiaalkosten € 20,-