Wol spinnen en weven

Workshop: Wol spinnen en weven

Dat oude ambachten weer helemaal hip zijn geworden is al langer bekend en terug te zien in allerlei lifestyleprogramma’s en creatieve tijdschriften.
 Als je graag met je handen werkt en van wol en garens houdt, kom dan een middagje spinnen en weven. Spinnen is een oude techniek die weer helemaal terug is, het is duurzaam en “mindful”. We beginnen met het spinnen van ruwe schapenwol, die al gewassen en gekaard is. Het spinnen wordt stap voor stap uitgelegd, en je begint direct op een spinnenwiel je eerste draad te spinnen! Je zal merken dat je het gevoel snel te pakken hebt en het rustgevende gevoel ervaart van de ritmische beweging.
In de tweede helft van de workshop ga je met je zelfgekozen garen op een weefraam een (wand-)kleedje weven, aangevuld met allerlei andere mooie draden die je uit de aanwezige voorraad kiest.  Het weefraam wordt voor jou alvast bespannen.Laat je fantasie de vrije loop, begin gewoon en creëer en ontwerp terwijl je weeft. Je kunt ook kiezen voor het weven van een motief, er zijn voorbeelden en patronen aanwezig.

 

Workshop is reeds gestart, inschrijven is niet meer mogelijk.

Docent(e)

mevr. B. Vijfhuizen

Duur

1 les van 3 uur

Aanvang

vrijdag 9 oktober 2020

Tijd

13.30 - 16.30 uur

Locatie

Atelier, Sportlaan 33, Wissenkerke

Kosten

€ 30,- exclusief materiaalkosten € 10,- aan de docente betalen

Beschikbaarheid

Geen plaatsen beschikbaar