Kleine leerschool van het filosofisch denken

Cursus: Kleine leerschool van het filosofisch denken

Deze 'instapcursus' systematische filosofie is een aanrader voor wie zich wil verdiepen in de grote thema's van het wijsgerig denken, zoals: het  zijn, de wereld, de mens, de dood, het leven, de politiek, vrijheid, verantwoordelijkheid, en veel meer. De Duitse filosoof Karl Jaspers (1883-1969) is een eminent leraar (mentor van Hannah Arendt) die op toegankelijke wijze de wijsgerige diepten weet te ontsluiten voor wie over voldoende interesse en doorzettingsvermogen beschikt. Als tekstboek volgen we zijn Kleine leerschool van het filosofisch denken (Utrecht, 2018 - ISBN 978-90-6131-714-2) en bediscussiëren de verschillende onderwerpen, waarbij aandacht is voor het ordelijk analyseren van de diverse probleemstellingen en beargumenteren van daaruit volgende standpunten.

Inschrijven op wachtlijst

Docent(e)