Goed communiceren kun je leren!

Cursus: Goed communiceren kun je leren!

Iedereen die samenleeft en samenwerkt met anderen heeft met communicatie te maken. Communiceren is contact maken. Contact met andere mensen is een van onze basisbehoeften. Maar wat kan het soms toch lastig zijn om elkaar en jezelf goed te begrijpen. Of om helder te zeggen wat je bedoelt of wilt. Verwijten kunnen over en weer klinken. Je kruipt in je schulp, zegt niet meer wat er toe doet en je kunt letterlijk een hekel aan jezelf of de ander krijgen. Dat is bepaald niet bevorderlijk voor een gezonde communicatie.
Tijdens de cursus gaan we onderzoeken welke verstorende elementen (verwijten, verdedigen, vermijden, verachten) je gebruikt bij lastige of spannende situaties. Even ter geruststelling: haast iedereen maakt gebruik van één of meer bovengenoemde elementen. Wanneer we ons gedrag leren herkennen gaan we stapsgewijs de ‘giftige’ communicatie omzetten naar gezonde communicatie. Dat begint met luisteren. Daarom gaan we veel oefenen met luistervaardigheid trainen op meerdere niveaus. Als je ongezonde communicatie beter leert hanteren, wordt je leven een stuk makkelijker. Minder gedoe tijdens vergaderingen en minder gedoe aan de keukentafel. Dat is toch waar iedereen uiteindelijk naar verlangt?
Het boek ‘Giftige Communicatie’ van de auteurs Sandra Hertogh en Annemarie van der Wel zal een leidraad zijn. Graag dit boek (€ 16,95) voor aanvang van de cursus aanschaffen. 

Inschrijven

Docent(e)

mevr. R. Witte

Duur

8 lessen van 2¼ uur

Aanvang

dinsdag 4 februari 2020

Tijd

19.30 - 21.45 uur

Cursuslocatie

De Spinne, Joseph Lunslaan 7, Goes

Cursusgeld

€ 180,- donateurs / € 205,- niet-donateurs, exclusief lesmateriaal (boek)

Niveau

De cursus gaat op dit moment niet door. Volgend cursusjaar zal de cursus waarschijnlijk opnieuw worden aangeboden.