Nieuwsberichten uit 2016

Hieronder treft u een overzicht aan van de nieuwsberichten per maand van het jaar 2016.

December 2016

November 2016

• La Befana, een sprookje voor de kinderen in het Italiaanse Amatrice, het dorp dat zwaar getroffen is door de aardbeving in augustus van dit jaar. (29-11-2016)
    Onze docente Italiaans, Graziella Wobben-Furfanelli, heeft samen met haar dochter Elisa, een sprookje geschreven over het ontstaan van de traditie rond het kinderfeest La Befana. De opbrengst is bestemd voor de herbouw van de verwoeste school in het Italiaanse dorp Amatrice. Elf schoolkinderen kwamen bij de zware aardbeving in augustus om het leven. Het boek is te koop via de site http://www.bellitalia.nl/pagina/La_Befana of bij het kantoor van de ZVU.
  • Wij zijn verhuisd! (29-11-2016)
    Vanaf 1 november 2016 is de Zeeuwse Volksuniversiteit officieel gehuisvest in de ZB. De ondertekening van de huurovereenkomst vond deze week plaats: Jaap Ruster, voorzitter ZVU (links), Perry Moree, algemeen directeur ZB (rechts). Foto: Marian van der Weide
  • Thomas Rau te gast bij ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (02-11-2016)
    Graag vragen wij uw aandacht voor het programma van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland op maandag 7 en dinsdag 8 november. Thomas Rau is te gast in Zeeland: visionair, het gezicht van circulaire economie, van energieneutraal en circulair bouwen en vooral ook bekend geworden met zijn bijdragen in de Tegenlicht-uitzendingen van de VPRO. Voor het volledige programma klikt u op de link hieronder.

• Volksuniversiteit verhuist naar ZB (17-10-2016)
    Het kantoor van de Stichting Zeeuwse Volksuniversiteit (ZVU) verhuist per 1 november 2016 naar ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Het kantoor van de ZVU komt op de tweede verdieping van ZB en is bereikbaar op maandag tot en met woensdag van 9.00 - 15.00 uur en donderdag van 9.00 tot 12.30 uur.
  • Cursus Mijn digitale leven op vrijdag 14 oktober in het Zeeuws Archief (06-10-2016)
    Wat doe ik met mijn digitale gegevens? Dat is een veel gestelde vraag tegenwoordig. Het Zeeuws Archief speelt daarop in met een introductiecursus waarin kort een aantal thema’s aan de orde komen, zoals: wat is een digitaal archief en wat verstaan we onder digitale gegevens? Hoe beheer ik mijn digitaal archief / digitale gegevens? Op onze Facebookpagina staat een leuk filmpje over deze cursus: https://www.facebook.com/volksuniversiteitzeeland

September 2016

• Eerste online cursus bij de ZVU! Schrijven voor beginners met Jan Vantoortelboom, kennismaking op woensdag 12 oktober in de ZB (29-09-2016)
    Binnenkort organiseert de Zeeuwse Volksuniversiteit een unieke cursus voor beginnende schrijvers met als docent niemand minder dan Jan Vantoortelboom, auteur van de romans ‘Mister Mitraillette’ en ‘De man die haast had’. De cursus is voor de gemotiveerde aspirant-schrijver die zijn kennis over de vier pijlers van fictie (personage, locatie, dialoog en plot) wil verdiepen en in de praktijk leren gebruiken met als doel een verhaal of een roman te schrijven. Het bijzondere aan de cursus is dat op de introductieavond na, de cursus volledig digitaal is!
  • Cursus Goudsmeden in Goes gaat van start. (28-09-2016)
    Er is nog een plaatsje vrij bij de populaire cursus Goudsmeden die in Goes wordt gegeven. In 12 lessen leert u sieraden van onedel metaal te vervaardigen. U leert zagen, vijlen, schuren, polijsten, solderen en ontwerpen. Er wordt gewerkt in kleine groepjes.
  • Bewegen kan volop bij de ZVU! (14-09-2016)
    Er zijn nog plaatsen vrij bij de cursussen Hatha Yoga, Oefentherapie Mensendieck en Pilates in Middelburg. De verschillende cursussen starten in de week van 19 september. Een proefles volgen is mogelijk, graag aanmelden bij de ZVU op 0118 - 634800
  • Talencursussen van start! (14-09-2016)
    Het cursusseizoen is begonnen en deze weken starten er veel talencursussen. Verschillende kennismakingsbijeenkomsten worden georganiseerd voor o.a. Spaans, Italiaans, Frans, Engels en Duits. De keuze is groot, mocht u vragen over het aanbod hebben dan kunt u bellen met het kantoor van de ZVU op 0118 - 634800.

• Nieuw cursusaanbod seizoen 2016-2017 gereed (21-06-2016)
    Op deze website kunt u het nieuwe cursusaanbod voor het seizoen 2016 - 2017 bekijken. Ook is het mogelijk om alvast aan te melden voor een cursus of andere activiteit. Zoals u kunt zien heeft onze site een nieuw uiterlijk. Wij hopen dat u gemakkelijk en met plezier uw weg vindt op deze site!

April 2016

Februari 2016

Januari 2016

• Haal het beste uit je zelf. Vrijdag 22 januari in Zierikzee, u bent van harte welkom! (18-01-2016)
    Januari is traditioneel de maand waarin iedereen met goede voornemens aan het nieuwe jaar begint. Vaak zijn er ook voornemens om je eigen situatie te veranderen en de volgende cursussen kunnen je hierbij helpen. Voorafgaand is de lezing "Haal het beste uit jezelf" een introductie op de cursussen "Zet je Talent in de Wereld" en "Sterk in Contact" die in het eerste kwartaal van dit jaar in Zierikzee worden gegeven.