Programma

De Zeeuwse Volksuniversiteit heeft een ruim aanbod aan cursussen. U kunt kiezen uit het grootste aanbod aan talencursussen in de regio en daarnaast kunt u bij ons terecht voor cursussen, lezingen en workshops op allerlei gebied: algemeen, filosofie, koken, creatief, yoga en mensendieck, kunst en cultuur, fotografie, mens & maatschappij en computer.

Bij de volksuniversiteit staat het plezier in leren voorop. De cursussen worden verzorgd door deskundige, enthousiaste docenten in gemoedelijke sfeer. Deelname aan een van onze cursussen geeft je de kans om kennis te delen, nieuwe kennis op te doen en vaardigheden te leren.

Cursus: Film by the sea

In het tweedaags Filmcollege keert Film by the Sea terug naar haar centrale thema: de verfilming van verhalen. Daarbij wordt ingegaan op het rijke verleden van boekverfilmingen, maar ook op verfilmingen die in de twintigjarige geschiedenis van het festival zijn vertoond en op de recente boekverfilmingen die zijn opgenomen in het competitie programma van deze jubileum editie. Het filmcollege bestaat uit vier filmcolleges en de vertoning van vier films.

Workshop: Parelknopen

In een ochtend leert u de klassieke techniek van het knopen van parels.

Workshop: Sushi

Om overheerlijke en oogverblindende sushi's te leren maken, kunt u meedoen met deze leuke kookworkshop!