Programma

De Zeeuwse Volksuniversiteit heeft een ruim aanbod aan cursussen. U kunt kiezen uit het grootste aanbod aan talencursussen in de regio en daarnaast kunt u bij ons terecht voor cursussen, lezingen en workshops op allerlei gebied: algemeen, filosofie, koken, creatief, yoga en mensendieck, kunst en cultuur, fotografie, mens & maatschappij en computer.

Bij de volksuniversiteit staat het plezier in leren voorop. De cursussen worden verzorgd door deskundige, enthousiaste docenten in gemoedelijke sfeer. Deelname aan een van onze cursussen geeft je de kans om kennis te delen, nieuwe kennis op te doen en vaardigheden te leren.

Cursus: Mythologie

Iedereen kent de namen Ajax, Sparta en Herakles. Namen van Nederlandse voetbalclubs. Een stuk minder mensen kunnen uitleggen waar deze namen vandaan komen en naar wie deze clubs vernoemd zijn. Deze cursus gaat antwoord geven op deze en meer vragen over mythologie. 

Cursus: Moderne geschiedenis van Duitsland

Wie zich verdiept in de geschiedenis van de afgelopen twee eeuwen kan niet om Duitsland heen. Het land heeft als geen ander land ter wereld een centrale en cruciale gespeeld in de moderne geschiedenis.

Cursus: Natuur en fotografie voorjaarscursus

De cursus Natuur en fotografie bestaat uit 7 excursies waar foto's worden gemaakt op mooie plekken in Zeeland. Dit keer gaan we o.a. naar de Kop van Schouwen, het Nollebos en de Zeepeduinen.