Arabisch voor beginners

Cursus: Arabisch voor beginners

Het Arabisch is een Semitische taal die wereldwijd door 280 miljoen mensen wordt gesproken. Arabisch komt in feite in drie varianten voor: het Arabisch in de Koran, het formele Arabisch dat in de media wordt gebruikt en de dagelijkse spreektaal, die van land tot land verschilt. Ten opzichte van Latijnse talen heeft het Arabische schrift een aantal bijzonderheden. Zo kent het Arabisch geen hoofdletters, wordt er van rechts naar links geschreven en worden klinkers niet geschreven.
Maak kennis met het Arabisch, leer het schrift en oefen je spreekvaardigheid door middel van eenvoudige gesprekken. De focus in deze cursus ligt op het gesproken Arabisch van Egypte, aangezien deze variant in de gehele Arabische wereld het meest begrepen wordt. In de eerste lessen wordt het schrift aangeleerd. In de loop van de cursus komt er steeds meer aandacht voor woordenschat en conversatie door middel van korte gesprekjes. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. begroeting, kennismaken, bestellen in café of restaurant en over jezelf vertellen.
Het doorgaan van deze cursus is onder voorbehoud van beschikbaarheid van de docente. In de loop van het najaar zal dit bekend zijn.

Inschrijven (reeds gestart)

Docent(e)

mevr. L. Moerman

Duur

20 lessen van 1½ uur

Kennismaking

dinsdag 5 januari, 19.30 uur

Aanvang

dinsdag 12 januari 2021

Tijd

19.30 - 21.00 uur

Cursuslocatie

Ostrea Lyceum, Fruitlaan 3, Goes

Cursusgeld

€ 235,- donateurs / € 260,- niet-donateurs, exclusief lesmateriaal

Niveau

De cursus kan op dit moment vanwege de Corona crisis niet doorgaan en wordt uitgesteld naar volgend cursusjaar.